mr. M.R. (Marco) Ploeger

mr. M.R. (Marco) Ploeger

advocaat

Mr. M.R. Ploeger studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie arbeidsrecht. Al tijdens zijn studie hield hij zich bezig met juridische adviezen en procedures als vrijwilliger bij de rechtswinkel.

Vrijwel direct na het afstuderen heeft hij enige tijd gewerkt bij het Ministerie van Landbouw te Amsterdam, waar hij werkzaam was op een afdeling, die beslissingen schreef op bezwaarschriften. Kort daarna heeft mr. Ploeger gedurende twee jaar gewerkt bij een deurwaarderskantoor te Alkmaar. Ook daar behoorde advisering en het voeren van diverse gerechtelijke (kanton)procedures tot het dagelijkse takenpakket.
Na een korte uitstap als juridisch adviseur bij het Hoogheemraadschap te Edam, heeft mr. Ploeger in 2002 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Hij heeft zeven jaar op een advocatenkantoor te Schagen gewerkt met een algemene praktijk. Van maart 2009 tot 20 juni 2011 is mr. Ploeger als advocaat werkzaam geweest bij een advocatenkantoor in Heerhugowaard.

Mr. Ploeger voert sinds medio 2021 in samenwerking met mr. Engels een algemene praktijk, maar de nadruk ligt op het personen- en familierecht en het (jeugd)strafrecht. Daarnaast heeft hij een bijzondere belangstelling voor het psychiatrisch recht.

Mr. Ploeger is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NovA) ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden: Personen- en Familierecht, Psychiatrisch patiëntenrecht en Strafrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NovA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

mr. C.P.M. (Carla) Engels

mr. C.P.M. (Carla) Engels

advocaat

Mr. Engels is advocaat sinds 2000, en houdt zich bezig met de algemene praktijk. De nadruk ligt op het terrein van het personen- en familierecht.

Het personen- en familierecht is erg ruim. Niet alleen scheiding, eindigen van samenwoning en geregistreerd partnerschap, omgang, ouderschapsplan, alimentatie en ouderlijk gezag komen aan de orde, maar bijvoorbeeld ook beslaglegging en incasso. Bij mr. Engels kunt u ook samen terecht, bijvoorbeeld in het kader van een scheiding. Men noemt dit vaak mediation, of bemiddeling.

Mr. Engels is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden: Algemene rechtspraktijk en Personen- en familierecht.
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

mr. P.J.M. (Peter) Ros

mr. P.J.M. (Peter) Ros

kantooradviseur

Per 1 juli 2021 heeft mr. Ros zijn taken als advocaat neergelegd. Hij vervolgt zijn actieve loopbaan als ondernemer in de recreatiebranche. Mr. Ros blijft wel als kantooradviseur verbonden.

  • De overeenkomst tot opdracht gaat u enkel aan met ofwel de eenmanszaak mr. M.R. Ploeger ofwel de b.v. C.P.M. Engels advocatenkantoor b.v. Over en weer wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.
  • Ons kantoor ontvangt geen derdengelden. Aldus hebben wij geen derdengeldrekening.
Neem vandaag nog contact met ons op, zodat wij u zo spoedig mogelijk van dienst kunnen zijn