mr. M.R. (Marco) Ploeger

mr. M.R. (Marco) Ploeger

advocaat

Mr. M.R. Ploeger studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie arbeidsrecht. Al tijdens zijn studie hield hij zich bezig met juridische adviezen en procedures als vrijwilliger bij de rechtswinkel.

Vrijwel direct na het afstuderen heeft hij enige tijd gewerkt bij het Ministerie van Landbouw te Amsterdam, waar hij werkzaam was op een afdeling, die beslissingen schreef op bezwaarschriften. Kort daarna heeft mr. Ploeger gedurende twee jaar gewerkt bij een deurwaarderskantoor te Alkmaar. Ook daar behoorde advisering en het voeren van diverse gerechtelijke (kanton)procedures tot het dagelijkse takenpakket.
Na een korte uitstap als juridisch adviseur bij het Hoogheemraadschap te Edam, heeft mr. Ploeger in 2002 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Hij heeft zeven jaar op een advocatenkantoor te Schagen gewerkt met een algemene praktijk. Van maart 2009 tot 20 juni 2011 is mr. Ploeger als advocaat werkzaam geweest bij een advocatenkantoor in Heerhugowaard.

Mr. Ploeger voert sinds 2011 in samenwerking met mr. Ros een algemene praktijk, maar de nadruk ligt op het personen- en familierecht en het (jeugd)strafrecht. Daarnaast heeft hij een bijzondere belangstelling voor het psychiatrisch recht.

Mr. Ploeger is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NovA) ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden: Personen- en Familierecht, Psychiatrisch patiëntenrecht en Strafrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NovA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

mr. P.J.M. (Peter) Ros

mr. P.J.M. (Peter) Ros

advocaat

Mr. Peter J.M. Ros heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is afgestudeerd in de mastervakken Internationaal privaatrecht, Betaling, zekerheden en verhaal, Intellectuele eigendomsrechten, Media- en communicatierecht, Familie- en Gezondheidsrecht en Auteursrecht.

Voor de beëdiging van mr. Ros tot advocaat, was hij werkzaam in het bedrijfsleven. Zo was hij algemeen directeur van een aantal recreatieondernemingen in Noord-Holland en Drenthe. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de provinciale werkgeversafdeling van Recreatieondernemers Nederland (Recron) en actief binnen een aantal andere belangenorganisaties. Na zijn aanstelling tot advocaat, is mr. Ros elders parttime werkzaam gebleven als DGA in de recreatiesector en adviseert hij een VvE.

Na afronding van de studie, was mr. Ros als zelfstandig jurist werkzaam in de adviespraktijk. Daarna begon hij als juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Na zijn aanstelling tot advocaat was hij werkzaam op advocatenkantoren in Den Helder en Heerhugowaard. Daarnaast is mr. Ros redacteur van het juridisch tijdschrift “De Praktijkgids”, een tweewekelijks magazine, uitgegeven door Wolters Kluwer. Daarin verzorgt mr. Ros bewerkingen van rechterlijke uitspraken, die worden voorzien van duiding en jurisprudentie met soms een kritische annotatie.

Mr. Ros is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NovA) ingeschreven met als hoofdrechtsgebied de Algemene Rechtspraktijk (civiel recht). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NovA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Neem vandaag nog contact met ons op, zodat wij u zo spoedig mogelijk van dienst kunnen zijn